Studenten over het inspiratiejaar

 

Dit is by far de mooiste en meest intense reis in dit leven.

Door alle oefeningen en spel van afgelopen blok heb ik genoten van het mogen zien, echt mogen zien van alle facetten van de anderen. Het maakte mij ook weer zo blij. ‘Hè hè ik zie nog meer mens in jou…!’ Daar heb ik een heel groot Hallo voor.
Acceptatie van alles wat er is, voor en door beide kanten, geeft zoveel ruimte in het contact. Ik ga mn best doen om dat ook veel meer om mij heen met anderen aan te gaan.

En ook wederom ons eigen docenten-team. Hoe jullie mij bijstonden door mijn diepe dal is zo helend voor mijn tekort aan vertrouwen in mijn omgeving, in anderen mensen. Dit is by far de mooiste en meest intense reis in dit leven.

Ik lag veel wakker in bed de laatste nacht en moest ook weer lachen om mezelf. Hoe is het mogelijk dat iets wat zoveel pijn omhoog haalt, zo intens is, tegelijk zo vreselijk mooi is. En jeetje ik dacht in eerste instantie nog “inspiratie jaar, een jaar van zelfonderzoek, ach man ik heb al zoveel jaren aan zelfonderzoek gedaan, laten we die voor het gemak maar overslaan en ik wil gewoon beginnen aan het opleiding in jaar 2”. Het antwoord op mijn vraag of het mogelijk was om
in te stromen in jaar 2 was dan ook “nee’. Ik begreep het niet en voelde weerstand. en nu denk ik:’ik had dit voor geen goud willen missen’..

DebbyAls ik het inspiratiejaar in één woord zou moeten omschrijven, dan is het: ontdekkingsreis. Ik heb lachend, huilend, schreeuwend, zingend en dansend de weg naar mezelf teruggevonden. Het heeft me gebracht dat ik opener ben geworden en echt mezelf durf te zijn. Ik vertrouw erop dat alles wat nu gebeurt, klaar is om te gebeuren. Ik raak meer en meer gegrond, geaard. Ik ben milder geworden en ga anders om met kritiek en aanwijzingen. In het verleden werd ik daar onzeker van, nu ben ik blij met alle leermomenten. In mijn dagelijkse leven merk ik dat ik me niet meer druk maak over kleine en ook grote dingen, waar ik vroeger wakker van kon liggen. Het is zoals het is….

José

 

Het inspiratiejaar was voor mij een grote sprong voorwaarts, levensveranderend. De Rebalancers hebben een boeddha-veld van acceptatie en oordeel-loosheid gecreëerd, waarin een groot transformatieproces kon plaatsvinden. Ik voel elke dag dat ik nu meer aanwezig kan zijn, minder afhoudend in de wereld sta, minder defensief. Ik heb spanning en weerstand losgelaten die ik niet eens wist dat ik in me had. Het was een groot helingsproces, dat nog steeds doorwerkt. Er is een mooie Engelse uitdrukking voor: I’m coming into my own.

Lisette

 

Confronterend was het zeker! Het inspiratiejaar van de Rebalancing School. Ook zeer waardevol en leerzaam. Het inspiratiejaar zat vol met oefeningen om kennis te maken met de kracht van lichaamsgericht werken en mediteren. Hierin heb ik ervaren hoe het is om  volledig mezelf te kunnen zijn, los te komen van het oordeel over mezelf en over anderen en me vrij te uiten in een veilige omgeving. Ook heb ik ontdekt hoe ik kan luisteren naar wat mijn lichaam me te vertellen heeft. 

Nu achteraf…merk ik dat ik zoveel heb geleerd dat ik in het dagelijks leven kan toepassen, zoals grenzen durven en kunnen aangeven, mezelf open durven stellen en hulp vragen en hulp accepteren. Een groter cadeau had ik mezelf niet kunnen geven. 

Het Inspiratiejaar is een aanrader voor iedereen die zoekt naar meer rust in het hoofd en meer levensenergie. Let op, dit is alleen voor mensen die bereid zijn de uitdaging met zichzelf aan te gaan om ECHT gelukkig te zijn en te doen wat je ZELF echt wilt!

Anne-Marieke

 

Ik heb best getwijfeld of ik het inspiratiejaar moest gaan doen. Uiteindelijk na 4 dagen zomerworkshop wist ik gewoon dat dit het juiste was ook al kon ik 1001 redenen bedenken waarom ik het niet moest gaan doen.  Maar wat ben ik blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb! Het inspiratiejaar was voor mij een rollercoaster met als belangrijkste leerpunten: Mezelf niet vergeten, echt luisteren, minder oordelen en vooral liefdevol, met aandacht en zonder oordeel en verwachting aanraken of aangeraakt worden. Door de band die je opbouwt met medestudenten en staf is het een fijne en veilige plek om te gaan voelen wat er te voelen valt in het moment. En daar valt zoveel te leren!

Sylvia 

 

Het lichaamswerk binnen het inspiratiejaar heeft mij weer in contact gebracht met de liefde en het vertrouwen in mezelf. Ik ben gaan beseffen en voelen dat ik de basis ben van waaruit ik leef. Ik wist dat wel maar nu voel ik dat ook zo. Ik heb tijdens dit jaar kunnen dansen als een speels kind en ik heb gebruld als een woeste vrouw. Ik heb mijn grenzen gerespecteerd en ik ben buiten mijn vertrouwde kaders getreden. Dankbaar voor dit proces!!

Monique

 

Tjee, ik was vergeten hoe fijn ik dansen vind, en dat dansen me rechtstreeks laat landen in mijn lijf… dat is wat ik het meest heb ervaren tijdens het inspiratiejaar.. Hoe snel je een hoofd op pootjes bent en dat bewegen, aanraken en vertragen je weer terugbrengt naar je geheel.. Ook de bevestig tijdens meditaties op dat er meer is tussen hemel en aarde neem ik mee..

Esther

 

Het inspiratie jaar Rebalancing heeft mij gebracht dat ik weer mag luisteren naar mijn hart en laat me minder leiden door mijn ego.

Natasja

 

Het inspiratiejaar heeft me teruggebracht naar mijn essentie en….daar begint mijn glimlach. Het start namelijk allemaal bij mij. Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld op zoek naar mijn werkelijke ik. Ik heb mijn waarden leren herkennen waarop ik gegrond sta en welke er zijn om bepaalde behoeften te bevredigen. Rebalancing helpt me daarbij, deelnemers aan het inspiratiejaar helpen me daarbij, anderen helpen daarbij…en dat is voor mij innerlijke groei. Het is niet altijd prettig uit je comfortzone te worden geduwd, maar steeds vaker zijn er ”vonkjes” die me helpen en het waard maken om het vol te houden met alles wat er is. Er zijn veel veranderingen, maar het geeft ook rust, vertrouwen en ruimte voor twijfel. Gelukkig wel want dat geeft mij het gevoel van echt te leven.

René