Rebalancing Stilte Retraite 

In stilte jezelf ontmoeten

Retraite betekent letterlijk afzondering. Je even afzonderen en terugtrekken uit de drukte van iedere dag. Tijd om in stilte naar jezelf te luisteren en jezelf te ontmoeten. Daar is de start van de herfst bij uitstek geschikt voor. Even tijd om in rust jezelf te ontmoeten.

Dit doen we in de prachtige omgeving van Retreat Center The Land of Now. De retraite biedt je de gelegenheid om te ervaren hoe het is om stil te staan bij de betekenis van stilte voor jou, welke weerstanden en aannames ontmoet je. Hoe is het om even helemaal niets te moeten, je dagelijkse verplichtingen los te laten, niet hoeven rennen en vliegen. Geen afleiding door telefoons, sociale media, kranten en TV. Dagen om jezelf te bezinnen in stilte.

Omdat er in ons leven vaak zo veel drukte is en weinig stilte, is het voor veel mensen best lastig om een aantal dagen in stilte te zijn. Wanneer de drukte om je heen wegvalt dan merk je in eerste instantie op hoeveel drukte er is in je eigen hoofd en onrust en spanning in je lichaam.

Tijdens de retraite wisselen we de periodes van stille zit-en loopmeditatie af met yoga, zelfonderzoek, lichaamswerk, dans en beweging. Daardoor kom je makkelijker uit je hoofd en in je lichaam en zal je merken dat er meer ruimte komt om in stilte, Hier en Nu, te zijn.

Wat extra toelichting!
Zondagavond zullen we eerst van alles uitleggen en toelichten over praktische zaken, mediteren, dagrooster e.d.  Dan kan iedereen ook vragen stellen en zullen we een kennismakingsrondje doen. Daarna gaat de stilte in. Die zal zijn tijdens alle programma-onderdelen en de rest van de dag/avond/nacht (behalve als we eventueel zelfonderzoek gaan doen). Wel zal het mogelijk zijn om aan te geven dat je overleg wilt met Inge of Alice, wanneer je daar om wat voor reden dan ook noodzaak toe voelt.

 

INFO
Begeleiders:  Inge Delforterie en Alice Stenneberg 

Datum 2020: zondagavond 20 t/m woensdag 23 december 2020

Locatie: The Land of Now, Veenweg 9, Siddeburen
Tijden: zo. 19.00 uur t/m wo. 17.00 uur
Kosten:  € 495,- (incl. accommodatie en heerlijke vegetarische maaltijden)
Verblijf:  In twee- of driepersoonskamer met eigen douche en toilet. Er zijn een aantal éénpersoonskamers die  gereserveerd kunnen worden, hiervoor geldt een toeslag. Uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Wil je meer informatie, neem contact op met Inge Delforterie of Alice Stenneberg 

Deze retraite is voor iedereen toegankelijk.

 

Vul onderstaand formulier in voor aanmelding.

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.