Stilte Retraite

Rebalancing Stilte Retraite: Jouw Weg naar Binnen

Een ontmoeting met Jezelf

Retraite betekent letterlijk afzondering. Je even afzonderen en terugtrekken uit de drukte van iedere dag. Tijd om naar jezelf te luisteren en jezelf te ontmoeten.  Een tijd om jezelf weer naar meer rust te brengen en jezelf daar te ont-moeten.

De retraite vindt plaats in de prachtige omgeving van de bossen van Landgoed Venwoude in Lage Vuursche (Utrecht). De retraite biedt je de gelegenheid om te ervaren hoe het is om even helemaal niets te moeten, je dagelijkse verplichtingen los te laten, niet te hoeven rennen en vliegen. Geen afleiding door telefoons, sociale media, kranten en TV. Dagen om jezelf te bezinnen.

Dat doen we met meditatie, stilte, zelfonderzoek, lichaamswerk en beweging.

Tijdens de retraite wisselen we de periodes van stille zit-en loopmeditatie af met yoga, zelfonderzoek, lichaamswerk, dans en beweging. Daardoor kom je makkelijker uit je hoofd en in je lichaam en zul je merken dat er meer ruimte komt om jezelf te ontmoeten en om onbekommerd jezelf te zijn, Hier en Nu.

Wat extra toelichting!
We ontvangen je op vrijdagochtend. We starten met een uitleg over praktische zaken en we lichten het mediteren, dagrooster e.d. verder toe. Er is ruimte voor het stellen van vragen en we zullen een kennismakingsrondje doen. Daarna zijn we in stilte. We zullen deze dagen zoveel mogelijk in stilte zijn. De stilte is dus niet alleen tijdens de meditaties, maar ook tussen de programma onderdelen door, behalve als we eventueel zelfonderzoek gaan doen en uiteraard tijdens instructies voor het programma onderdeel. Natuurlijk is het wel  mogelijk om  met Inge of Alice wat te overleggen, wanneer je daar, om wat voor reden dan ook, behoefte aan hebt. 

CORONA:
Als het nodig is, wordt de retraite gegeven met inachtname van de dan geldende corona maatregelen. We volgen hierbij de voorschriften vanuit het RIVM en de Veiligheidsregio’s. 

Corona protocol Rebalancing School

Verblijf reserveren op Landgoed Venwoude, Lage Vuursche

De retraite is residentieel. Je boekt en betaalt je verblijf rechtstreeks bij Venwoude. Klik hier voor meer informatie en om je verblijf te reserveren (kan v.a. 2 weken voor de start van de retraite)

 

Rebalancing Stilte Retraite

Vrijdag 17 december t/m zaterdag 18 december 2021
start vrijdag 9.30u
einde zaterdag ca. 17.30u
Begeleiding: Inge Delforterie, Alice Stenneberg
Lokatie: Lage Vuursche, Venwoude
Kosten: € 420
Deze workshop is toegankelijk voor Iedereen


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Velden met een * zijn verplicht

Ja


Ja
Ja Nee
Ja

Via onderstaande knop ga je naar het betalen van deze activiteit. Na je betaling ben je ingeschreven.