Laat je lichaam bloeien
Een goddelijk voorjaarsrecept
Onze koks Joost en Thérèse verzorgen de studenten en deelnemers zeer goed met hun overheerlijk vegetarische en biologische creaties. Graag delen we een eenvoudig voorjaarsrecept uit de keuken van de Rebalancing School, ‘Risotto met witte asperges’ uit het kookboek River Café.
Risotto met witte asperges uit het groene boek van River Café.
- 1 kg witte asperges
- 3 bosuitjes
- 1 ½ middelgrote prei
- 100 gram roomboter
- zout, versgemalen peper
- 300 gram risottorijst
- 100 ml witte Vermouth, extra dry
- 1 liter bouillon
- 3 eetlepels verse basilicum
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– Asperges schillen. Aspergekopjes eraf snijden en apart houden. Rest van de asperges in stukjes van 2 cm snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Prei schoonmaken en het witte deel in ringen snijden. In steelpan water met 1 eetlepel zout aan de kook brengen en aspergepunten ca. 2 minuten koken. Afgieten en 25 gram boter erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
– In grote braadpan 50 gram boter smelten. Hierin bosui, prei en rauwe aspergestukjes kort bakken. Voeg de risottorijst toe en even laten meebakken, ca 2 minuten, tot alle korrels mooi glanzen. Helft van de Vermouth erdoor roeren en door de korrels laten opnemen.Vervolgens de bouillon in gedeelten toevoegen en laten absorberen. Voeg niet eerder de volgende lepel toe dan dat de vorige is opgenomen. Blijven roeren en kook de rijst in ca. 20 minuten tot deze al dente is. Erdoor roeren: aspergekopjes, rest van Vermouth, rest van boter en basilicum. Blijven roeren tot de basilicum is geslonken.
– Verdeel de risotto over vier borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten