Rebalancers in de praktijk: Gerard Mintjes

Wat waardeer je aan de Rebalancing opleiding, wat heeft het voor jou betekend?

De opleiding heeft me veel verdieping gegeven in mezelf en ook wie ik wil zijn. Het heeft me meer op eigen benen gezet. Dat geldt niet alleen voor het hebben van een praktijk, maar ook op andere vlakken van mijn leven zoals mijn relatie(s), de zorg voor mezelf en doen wat ik echt wil in mijn leven. Ik heb ontdekt dat dat niet als vanzelf en gemakkelijk gaat, maar dat hoeft ook niet. Wrijving geeft glans zeggen ze hè? Ik kan nu meer aanwezig zijn bij de wrijving en de glans er al onder zien als het ware.

Hoe ervaar je het om als Rebalancer in de praktijk werkzaam te zijn, wat geeft het je?

Ik ervaar werken in mijn praktijk als uitdagend, het geeft me energie en houdt me ook scherp en wakker in mijn eigen processen en ontwikkeling.

Kun je wat vertellen over je praktijk nu?

Het is net als toen ik leerde autorijden;  nadat ik ‘mijn papiertje had’ leerde ik het echt. Zoals het bij mij past en hoe ik mezelf hierin meeneem. Naast wat ik in de rebalancing opleiding heb geleerd haal ik nu bijvoorbeeld veel inspiratie uit Zijns oriëntatie. Ik vindt dit een mooie aanvulling en dat neem ik dan ook automatisch mee in mijn sessies. Iedere sessie is een andere, dus nieuwe ervaring. De klanten zijn nu mijn ‘docenten’ en mijn praktijk is mijn school. Eigenlijk houdt het leren nooit op en dat vind ik juist zo mooi.

Heb je een advies of aanbeveling voor nieuwe studenten?

Als je het inspiratiejaar ingaat dan zou ik (als ik jou was) het in eerste instantie over me heen laten komen, ga het maar aan, alle indrukken, alle nieuwe ontdekkingen over jezelf die je opdoet. De groep, de docenten en de opbouw van de opleiding geven je zoveel veiligheid en ondersteuning. Het is een groot oefenveld in het ‘jezelf worden’, met alle kanten van jezelf. Je zult ontdekken; dat vormt je. Ik zou zeggen, geniet er maar van!