Natuurlijke staat van Zijn

Natuurlijke staat van Zijn

door Malik John van der Rest

 

Met dank aan een bladluis

Deze nieuwsbrief gaat over een moment of meerdere momenten in je leven waarin alles samenvalt. Er is dan geen enkel oordeel. Je ervaart een fundamentele goedheid, diepe vrede en verbinding met het leven in je en om je heen. Het eerste moment in mijn leven dat ik dit ervoer was toen er een bladluis op mijn voorhoofd landde, terwijl ik lag te genieten van de zon op een mooie lentedag in maart.

Net ervoor had ik bewust contact gemaakt met mijn lichaam dat languit op het gazon van onze tuin lag. Van binnenuit scande ik hoe mijn hoofd, rug, billen, benen en armen aanvoelden in het contact met de aarde onder mij. Ik hoorde een merel zingen, voelde de warmte van de zon op mijn huid en volgde hoe adem in en uit mijn lichaam stroomde. Alle zintuigen stonden op scherp. In de overgave aan de aanwezigheid in mijn lijf, op die plek, op dat moment, kwamen alle gedachten tot stilstand. Ik ontspande helemaal. En toen landde een bladluis op mijn voorhoofd…

Alle aandacht trok ineens naar de intense kriebel van een paar minuscule pootjes op mijn hoofdhuid. Normaal zou een veeg van mijn hand meteen korte metten maken met deze sensatie. Nu wachtte ik. Mijn adem verdiepte, terwijl ik roerloos bleef voelen in de kriebel. Hoe lang ik zo lag weet ik niet meer, maar ineens vervaagde de grens tussen mijn lichaam en het bladluislijfje. We vloeiden samen tot een staat van gelukzalige lichtheid. Voor even voelde ik mij zo licht als een bladluis.

De ervaring van eenheid maakte diepe indruk. Hij zette me op een zoektocht naar wat hierin nog meer te ontdekken valt. Rebalancing kwam op mijn pad. Deze weg van zelfontwikkeling door meditatie, aandachtige aanraking, zelfonderzoek en adembewustzijn raakte me. Het volgen van de wijsheid van mijn lichaam is een nieuwe manier van leven geworden. Mijn natuurlijke staat van zijn die ik daarbij beleef, brengt me nu vaker prachtige ervaringen van de totale samenhang van al het leven op aarde. Met dank aan die ene bladluis op mijn voorhoofd.