Masterclass Verdiepend Lichaamswerk: hoofd, nek & hals

Terugvallen in je eigen ruimte

Vaak zien we in onze Lichaamswerk-/Rebalancing-praktijken cliënten die voornamelijk leven vanuit hun hoofdcentrum en het denken. De aandacht en focus bevindt zich met name buiten de cliënt. Er is een bovenmatige oriëntatie op de buitenwereld en hier (hyper)alert in bewegen. Er is een continue focus op functionele handelingen, ‘ik moet wel bezig blijven’ en prestaties. Bovenal benoemen veel cliënten dat ze van jongs af aan aangeleerd hebben om deze buitenwereld en het vele ‘doen’ leidend te laten zijn in hun leven. Aangezien daar altijd iets in te vinden/doen is, blijft deze focus naar buiten aanwezig en zijn ze het diepere contact met zichzelf en hun eigen ruimte verloren.

Deze cliënten kijken met name vóór zich en om zich heen, luisteren en spitsen hun oren en scannen (vaker dan ze zich bewust zijn) de omgeving op gevaar, aankomende prikkels/uitdagingen en wat er van hen verwacht wordt. Hierdoor ontstaat een continu ‘aan’ staan, ook als er geen gevaar heerst of actie nodig is.
Dit alles is heel duidelijk terug te vinden en terug te voelen in het gebied van het hoofd, nek en hals. In bijvoorbeeld de houding en stand van de ogen en oren, het trekken of hangen van het gelaat, de compactheid en chronische spanning in bindweefsel en spieren van nek en hals.

Lichaamswerk, en vooral Rebalancing, is bij uitstek een ontwikkelvorm om cliënten weer dieper contact te laten maken met hun eigen lichaam en wat daarin te ervaren is. Hierdoor raken ze in staat om de continue focus (en reactiviteit) op ‘buiten’ los te laten en hun eigen ruimte weer te voelen en in te nemen. Vanuit deze aanwezigheid in de eigen ruimte ontstaat er weer een keuze en een mogelijkheid om te leven ‘zoals je wilt leven’ en je aandacht te richten op ‘waar je dit werkelijk wilt’.

Op deze Masterclass-dag krijg je de gelegenheid om uitgebreid te werken met Rebalancing-aanraaktechnieken in het hoofd-nek-hals-gebied, aan de hand van demonstraties (op de massagetafel). Tevens leer en oefen je om de cliënt en zijn/haar hoofd-nek-hals-gebied te benaderen vanuit de Rebalancing-uitgangspunten en aan te raken vanuit vertraging, diepte, oordeelloosheid en liefdevolheid.
Het lichaamswerk zal worden omlijst met oefeningen/structuren om je bewustzijn te vergroten rondom het thema ‘terugvallen in je eigen ruimte’, welke je erna ook kan toepassen in je dagelijks leven en je praktijk/werk.

Door de lichaamswerktechnieken zo specifiek toe te passen en deze in verbinding te brengen met het bijbehorende thema zal het effect diep openend en bevrijdend zijn.

Deze Masterclass is ontstaan vanuit een behoefte het Rebalancing lichaamswerk in al haar specificaties (variaties) aan te bieden. Deze dag komen hoofd- nek- hals aan de beurt.

Emile werkt al geruime tijd in de Rebalancing School als bevlogen docent en is een prachtige inspirerende lichaamswerker met een heel eigen stijl en inbreng.

Masterclass

Masterclass Verdiepend Lichaamswerk - hoofd, nek & hals: Terugvallen in je eigen ruimte
Vrijdag 9 juni 2023
10.00u - 18.30u
Begeleiding: Emile Buring
Lokatie: Bussum, Peirsman Academie
Kosten: € 170
Deze workshop is toegankelijk voor RB's en andere lichaamsgerichte therapeuten


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Velden met een * zijn verplicht

Ja/Yes
Yes No
Ja / Yes
Ja / Yes Nee / No
Ja / Yes

Via onderstaande knop ga je naar het betalen van deze activiteit. Na je betaling ben je ingeschreven.