Stembevrijding

De Helende Kracht van de Stem

Docent: Erica Nap
Datum: Zaterdag 9 mei 2020, 10 tot 17 uur
Locatie: Lunteren, Het Witte Kerkje (bij station)
Kosten: € 130,-
Deelnemers: minimaal 10
Voertaal: Nederlands

In deze masterclass neemt Erica Nap ons mee in een reis door onze gevoelswereld met stem en klank als toegangspoort en brug tussen onze binnen- en buitenwereld. Zij laat ons ervaren hoe het gebruik van klank een directe en diepe opening kan geven naar onze diepste gevoelens en hoe het expressie geven middels klank een intense release kan bewerkstelligen van deze gevoelens. Zij brengt ons terug naar de eenvoud van onze meest basale gevoelens en hoe daaraan klank en woord te geven.

Voor een baby zijn gevoel en geluid direct met elkaar verbonden. Een blije baby kirt, een hongerige (in welke vorm ook) baby huilt, een boze baby krijst. Als peuters leren we er woorden bij. Pijn is ‘au’, boos is ‘nee’, blij is ‘ja’. In de loop van ons leven worden de woorden, zinnen en verhalen steeds complexer en onze gevoelens onbereikbaarder en moeilijker te verklanken. Er ontstaat steeds meer censuur op het vrije gebruik van onze stem en de vrije expressie van onze gevoelens. Hierdoor ontstaat er niet alleen innerlijke spanning vanwege ongeuite emoties, dieper nog is de pijn van het niet gehoord zijn, de terugtrekkende beweging die daaruit ontstaat en de breuk met de buitenwereld die daar een gevolg van is.

Door zelf de helende kracht van de stem te ervaren en de vrijheid te vinden om je stem op deze manier te gebruiken, ga je ontdekken hoe inspirerend en openend het is om stem in het bewustzijnswerk te gebruiken is. Voor Rebalancing lichaamswerk kan stem een dimensie toevoegen naar meer diepte en vrijheid van expressie.

Deze Masterclass is toegankelijk voor Rebalancers en andere lichaamsgerichte therapeuten.

 

Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.