Masterclass Inner Relationship Focusing

Focusing is een niet- sturende persoonsgerichte benadering ontwikkeld door Eugene Gendlin. Het is volgens Focustrainer Esther Wijs verreweg de vriendelijkste manier van verbale procesbegeleiding waarin de stilte onontbeerlijk is. Stil worden om te luisteren en erkenning te geven aan je innerlijke ervaring, is anders dan erover praten. Telkens contact maken met gevoelens brengt ook niet vanzelfsprekend een verandering teweeg. Focusing leert je een relatie aangaan met dat wat lichamelijk voelbaar is en gaat over iets in je leven. Een opverende kriebel in je buik of iets wat knijpt in je keel. Alles krijgt bestaansrecht. Focusing is van  grote meerwaarde bij vele vormen van begeleiding en sluit naadloos aan in een lichaamsgerichte benadering.

Aanraken bevordert het proces van naar binnen keren en Focusing leert een innerlijke relatie aan te gaan met gevoelens vanuit een groter Zelf. Je leert in deze Masterclass wat de wezenlijke kenmerken zijn van Focusing door er praktisch mee te oefenen en erover te lezen. Het lesmateriaal is inbegrepen en geeft concrete handvatten. Deze Masterclass is een bijdrage voor zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling. We geven aandacht aan het tempo van een proces en de ontvouwing ervan. In relatie tot de hulpvraag van je cliënt kan dit iets bij jezelf teweeg brengen. Hoe ga je hier als professional mee om?

Luisteren met onvoorwaardelijke acceptatie

Samen verkennen wat er van binnen leeft op de laag waar het stil wordt van binnen. Soms voelt het van binnen ruim, stromend, open, warm of anders…én er is misschien ook iets wat anders voelt. Onmiskenbaar voelbaar in je lijf dat gaat over iets in je leven. Je merkt dat het zich niet gemakkelijk laat beschrijven. Hoe zou het uitgedrukt willen worden? Hoe kun jij erbij zijn zonder dat het je overspoelt?

Je leert in deze Masterclass een innerlijke dialoog bij je cliënt op gang te brengen tijdens het voorgesprek of zelfonderzoek waarin je cliënt verder verkent wat er leeft, bijvoorbeeld op de tafel. Je krijgt handvatten om het proces verbaal te begeleiden, zonder dat het een gesprek wordt tussen jou en je cliënt. Je maakt kennis hoe je kunt werken met aanvullend materiaal zoals gevoelskaarten, beschrijving van gevoelssensaties of afbeeldingen.

Let op: dit is een tweedaagse masterclass verspreid over twee losse zaterdagen. Je meldt je met onderstaand formulier aan voor BEIDE dagen!

De Masterclass is vol, maar schrijf je vooral nog in. De ervaring leert dat er mogelijk nog afzeggingen komen en dan kan je alsnog deelnemen! We zetten je dus graag op de wachtlijst.

 

Masterclass

Masterclass Inner Relationship Focusing
Zaterdag 14 januari t/m zaterdag 28 januari 2023
10.30u - 17.00u, inloop vanaf 10.15u
Begeleiding: Esther Wijs
Lokatie: Utrecht, Maximaal Gezond Centrum
Kosten: € 295
Deze workshop is toegankelijk voor RB's en andere lichaamsgerichte therapeuten


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Velden met een * zijn verplicht

Ja/Yes
Yes No
Ja / Yes
Ja / Yes Nee / No
Ja / Yes