Masterclass Feldenkrais

Van Top tot Teen in Balans

De relatie tussen voeten en hoofd

 

De Feldenkrais Methode is een uiterst respectvolle, niet normatieve en intelligente manier om met bewegen en functioneren om te gaan. Het bewustwordingsproces dat deze methode genereert leert het centrale zenuwstelsel om oude en niet gewenste bewegingspatronen om te buigen naar nieuwe en gewenste manieren van bewegen. De uitwerking van dit bewustwordingsproces op ons brein is omvangrijker dan we kunnen vermoeden. Bewegen volgens de methode Feldenkrais is werken met je vermogen om bewegingen te coördineren.

“Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quality of life itself.” -Moshe Feldenkrais

 

Hoe sta jij op je voeten? Hoe staat je bekken/heupen daarboven? Als de basis van kunnen zijn? En de mogelijkheid om flexibel op eigen benen te blijven staan zodra er in het leven iets op je pad komt. Beïnvloeden de voeten de rug? Onderin, middenin, bovenin?
En wat gebeurt er tijdens bewegingen met je hoofd? Als hoogste punt boven je voeten.
Doet dit iets met ons middelpunt? Onze balans en stabiliteit? Waar dan? En hoe dan?

Bewegingen aangestuurd door jou. Hoe organiseer jij al die delen van jezelf tot een beweging? Wordt je bewuster van het geheel en de samenwerking van de delen onderling.

Lijfelijk op ontdekkingsreis door jezelf. Hoe bewegingen de delen van ons beïnvloeden, versterken, beperken… Tijdens deze dag gaan we ontdekken, ervaren, beleven, spelen, waarnemen… In jezelf, door jezelf, via de ander en samen. We schudden alles in jou even lekker op, maar… oké, we gaan niet letterlijk op de kop 😊

 

Masterclass

Masterclass Feldenkrais
Zaterdag 17 september 2022
Begeleiding: Inge Neijenhuis
Lokatie: Bussum, Nimis
Kosten: € 140
Deze workshop is toegankelijk voor RB's en andere lichaamsgerichte therapeuten


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Velden met een * zijn verplicht

Ja/Yes
Yes No
Ja / Yes
Ja / Yes Nee / No
Ja / Yes

Via onderstaande knop ga je naar het betalen van deze activiteit. Na je betaling ben je ingeschreven.