Geef Handen en Voeten aan je Ribben, en maak je adem vrij

Feldenkrais

Docent: Inge Neijenhuis
Datum: zaterdag 23 en zondag 24 november 2019, 10:00-17:00uur
Locatie: Huizen, Bewustzijnscentrum Bala
Kosten: € 260,-
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 20
Voertaal: Nederlands

Voor deze Masterclass is er een wachtlijst.

De Feldenkrais Methode is een uiterst respectvolle, niet normatieve en intelligente manier om met bewegen en functioneren om te gaan. Het bewustwordingsproces dat deze methode genereert leert het centrale zenuwstelsel om oude en niet gewenste bewegingspatronen om te buigen naar nieuwe en gewenste manieren van bewegen. De uitwerking van dit bewustwordingsproces op ons brein is omvangrijker dan we kunnen vermoeden. Bewegen volgens de methode Feldenkrais is werken met je vermogen om bewegingen te coördineren.

“Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quality of life itself.”

Moshe Feldenkrais

Inge Neijenhuis geeft een tweedaagse introductie in deze mooie methode. Feldenkrais is een prachtige benadering waarin het bewustzijn wordt uitgenodigd in de subtiele  beweging. Moshe Feldenkrais is de grondlegger en bij het ontstaan van Rebalancing is zijn methode een van de belangrijkste bouwstenen geweest.

Onze ribben reageren bij alles wat we meemaken in het leven. Of je nou zucht, lacht, huilt, je teen stoot of de jackpot wint… alles wat we meemaken beïnvloedt onze adem en daarmee direct ook de beweeglijkheid van onze ribben.
Ademen kan op duizend en één manieren. Er is geen goed of fout, geen bepaalde plek die belangrijker is dan een andere. Zolang de bewegingsvrijheid van het lichaam, en van de ribben in het bijzonder, kan toelaten dat de adem zelf zijn weg hierin kan bepalen.

Tijdens deze twee daagse Masterclass ga je spelen, ontdekken en ervaren hoe jouw ribben bewegen in relatie met vingers en tenen. De ribben krijgen handen en voeten. Hoeveel vrijheid en ruimte, zachtheid en eenvoud er kan ontstaan zodra je patronen doorbreekt. Ook ga je ervaren wat de impact is op de adem, op jou.

Deze bewegingsrelatie tussen vingers, tenen en ribben ga je eerst bij jezelf ontdekken. Dit doe je middels jouw eigen bewegingspatronen, jouw gewoontes en jouw unieke manier.
Daarna ga je ervaren wat het doet zodra een ander deze beweging voor jou maakt. Je gaat merken hoeveel meer vrijheid dit geeft en de bewegingsrelatie wordt nog duidelijker.

Tegelijkertijd leert en ervaart degene die jou beweegt, hoe de beweging door jou heen gaat, waar die naar toe gaat en welke weg die beweging aflegt. Je gaat ervaren welke van deze bewegingslijnen vrij zijn als een elastiek, welke als een touwtje voelen of welke gewoon niet willen meegeven.
Waar lopen de lijnen heen en wat komen ze op hun weg tegen?

Deze spelende manier van waarnemen en ontdekken maakt, dat patronen worden doorbroken en de coördinatie van botten onderling wordt verbeterd. De adem wordt vrijer en er ontstaat meer ruimte in ons lijf, in ons borstgebied. Voor onze eigen ruimte om aanwezig te Zijn.

Ik mag er zijn.
Ik neem mijn ruimte in.
Stevig op eigen benen staand en met een helder hoofd.

Deze Masterclass is toegankelijk voor Rebalancers en andere lichaamsgerichte therapeuten.

Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.

[ninja_form id=2]