Cranio Sacraal

GEANNULEERD: HELAAS KAN ETIËNNE PEIRSMAN NIET VANUIT DE USA NAAR NEDERLAND KOMEN VOOR DE MASTERCLASS, DIT I.V.M. CORONA RESTRICTIES ALDAAR.

Spelen met ‘No Mind’

Cranio Sacraal (CS) therapie is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en later ook Dr. John Upledger. Zij ontdekten dat het centraal zenuwstelsel binnen de Dura Mater op een ritmische wijze beweegt, zoals de eb en vloed beweging van zee. Verstoringen in de deze ritmische ‘primaire ademhaling’ kunnen zich uiten op alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Een CS therapeut heeft geleerd om middels kennis en kunde het CS ritme te voelen en zo te ontdekken waar in het weefsel zich verstoringen bevinden. Door het ritme te volgen en naar de verstoring te luisteren middels het toepassen van subtiele en zachte aanraking, kan het lichaam op diep niveau ontspannen en kunnen verstoringen als vanzelf oplossen. Hiermee ontstaat er weer ruimte waardoor het weefsel zijn taak weer maximaal kan uitvoeren.

Deze 2-daagse biedt ervaren lichaamswerkers een kennismaking met de essentie van Cranio: Je raakt aan en ‘alles stopt’, alleen aanraken blijft over! De mind stopt, tijd stopt, de dualiteit cliënt – behandelaar verdwijnt, alleen bewustzijn in een oneindige zee van energie blijft over. Etienne licht een tipje van de sluier op vanuit CS perspectief in het begrijpen van de diepe mogelijkheden die in het lichaam verborgen zijn en hoe je daarmee in verbinding kan komen.