Masterclass bodyreading: anatomie en lichaamsbewustzijn

Bodyreading

Anatomie en Lichaamsbewustzijn

Het lichaam is een onuitputtelijke bron van informatie waarmee we onszelf leren kennen en onszelf kunnen helpen. Spieren, gewrichten, organen, bindweefsel, aderen en zenuwen kan je zien en voelen. Zintuigelijk warm of koud, ruim of nauw, hard of zacht. Heel simpel en tegelijkertijd een prachtige hulpbron om het lichaam te verkennen.

Tijdens deze masterclass staan anatomie en lichaamsbewustzijn centraal. Daarbij heeft Jolande een geheel eigen benadering en neemt zij ons mee in haar manier van kijken naar lichaamshoudingen en patronen om vervolgens ook te zien welke anatomische structuren daarbij betrokken zijn. Wat zie en ervaar je als je naar een lichaam kijkt? Hoe koppel je dit aan de anatomische functie van spieren en gewrichten? Dit inzicht helpt om patronen en situaties te herkennen. Om de aanwezigheid en afwezigheid in het lijf te voelen en overleefstructuren (als vechten, vluchten en bevriezen) bij de cliënt te vinden.

In deze masterclass onderzoeken we hoe de anatomische structuren in het lichaam zich tonen. Hoe dit ook kan veranderen in verschillende situaties en hoe deze structuren kunnen helpen om het lichaamsbewustzijn te vergroten. Het resultaat is direct toepasbaar en kun je direct inzetten.

De ochtend besteden we aan bodyreading en patroonherkenning. Wat weten en vertellen onze spieren en gewrichten? We onderzoeken in vivo hoe het lichaam reageert op bevriezing. We zoomen daarbij ook uit naar spierketens, stroomgebieden en dwarsstructuren omdat juist hieruit blijkt hoe onderdelen van het lichaam met elkaar communiceren.

In de middag gaan we aan de slag met het vergroten van het lichaamsbewustzijn. We gaan anatomische structuren waar de cliënt aanwezig is gebruiken om bij lichaamsdelen te komen waar de cliënt afwezig is. Buig- en strekstructuren krijgen extra aandacht omdat beweging staat voor stroming en doorbloeding en dus voor het leven. Zo helpt anatomie ons om zelf meer lichaamsbewust te zijn en het lichaamsbewustzijn van anderen te stimuleren.

 

Masterclass

Masterclass Bodyreading
Zaterdag 8 oktober 2022
Begeleiding: Jolande Bosch
Lokatie: Bussum, Nimis
Kosten: € 140
Deze workshop is toegankelijk voor RB's en andere lichaamsgerichte therapeuten


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Velden met een * zijn verplicht

Ja/Yes
Yes No
Ja / Yes
Ja / Yes Nee / No
Ja / Yes

Via onderstaande knop ga je naar het betalen van deze activiteit. Na je betaling ben je ingeschreven.