Alexandertechniek

Hoe blijf je energetisch en ontspannen bij jezelf?

Alexandertechniek is verweven in de basis van Rebalancing; werken vanuit ontspanning. We zijn heel blij Ariane Dijkstra gevonden te hebben om daar expliciet aandacht aan te geven!

In ons verlangen er voor onze cliënten te zijn, kunnen we gemakkelijk tijdens het werken aan de massagetafel energetisch of fysiek in de cliënt ‘verdwijnen’. Dat verkleint de ruimte, is vermoeiend en ook niet behulpzaam.

Hoe herken en voorkom je dat? In deze Masterclass leert Ariane Dijkstra je de basisprincipes van de Alexandertechniek waardoor je onbewuste spanningspatronen leert herkennen en loslaten en er een moeiteloze en natuurlijke coördinatie kan ontstaan!

Je gaat actief en bewust met jezelf en elkaar aan de slag en leert o.a. de volgende technieken:

Inhibitie: Nee zeggen tegen een automatische reactie op een stimulus zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor echte zelfzorg.

Het toepassen van de ‘monkey’: Werken vanuit gemak voor jezelf en je cliënt ter voorkoming van rug-, nek- en schouderklachten.

Active Rest: Hoe kom jij en je cliënt het beste tot lengte, kracht en ontspanning?

Alexander Techniek maakt je bewuster van je denken, je motoriek en je ademhaling. Je leert onnodige (spier)spanning te herkennen en los te laten. Het herstellen van de natuurlijke balans tussen hoofd en ruggengraat vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. De ontspanning die dit teweeg brengt, heeft als effect dat je efficiënter gebruik gaat maken van je lichaam en zo een betere beheersing krijgt over al je bewegingen.

F.M Alexander: “Als je stopt met het verkeerde te doen gebeurt het juiste vanzelf”.

CORONA:
Als het nodig is, wordt de Masterclass gegeven met inachtname van de dan geldende corona maatregelen. We volgen hierbij de voorschriften vanuit het RIVM en de Veiligheidsregio’s. 

Coronaprotocol Rebalancing School

 

Masterclass

Masterclass Alexandertechniek, Hoe blijf je energetisch en ontspannen bij jezelf?
Zaterdag 12 december 2020
Begeleiding: Ariane Dijkstra
Lokatie: Almere, De Open Ruimte
Kosten: € 130
Deze workshop is toegankelijk voor RB's en andere lichaamsgerichte therapeuten


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.

Lees het privacystatement.

Velden met een * zijn verplicht

Ja
Yes No
Ja / Yes
Ja / Yes Nee / No
Ja / Yes