Levensenergie

De natuur is al even aan het ontluiken deze lente. Bloesem volop open, bollen komen uit, frisgroene zijdezachte blaadjes verlaten de knoppen. De energie van moeder aarde stroomt op alle mogelijke manieren uit in nieuw leven.
Veel mensen hoor ik in deze tijd zeggen ‘ik vind de lente de mooiste tijd van het jaar’ en ‘ik hou zo van lente’. Het openen, bloeien en stralen trekt velen van ons aan.
De natuur in de lente symboliseert en spiegelt ons allen de altijd aanwezige kracht, de allesomvattende energie die er altijd is, ook in en na een winter. De stilvalfase, de winterslaap is voorbij. De energie vindt nieuwe ruimte. De knoppen en bladeren aan de boom ontvouwen zich. Zonder twijfel of terughouding. Het gaat en gaat en gaat….en manifesteert zich steeds weer in nieuwe kleurrijke vormen.

Wij mensen kennen natuurlijkerwijs ook fases van stilvallen en fases van ontspruitende nieuwe energie en vormen. Levensenergie dient zich aan in golven. Het valt stil. Het komt op. Het stroomt overvloedig. En valt weer stil.
Veelal in deze westerse wereld zijn we vooral gericht op de uitingsvormen ervan en kunnen we rusten als deze energie zich gemanifesteerd heeft in een kloppende vorm. Een nieuw huis, succesvol werk, voldoende financiën, een vaste partner, een kloppend gewicht, etc.

Ook leven wij mensen met een psyche, waarin conditionering, overtuigingen en bijbehorend gedrag maken dat we de vrije natuurlijke stroom boetseren tot iets passends (en uiteindelijk iets totaal onpassends). Dit uit zich ook in opbouw van een bepaalde lichaamsstructuur, verkrampte ademhaling en opgebouwde fysieke spanning.

Van alles wat vrije levensenergie in velen van ons niet zo vrij meer heeft gemaakt.
Wat ervaar jij deze lente in jezelf op het gebied van levensenergie? Is er juist een stilstaan/stilvallen of een in beweging komen en hoe ervaar je dit in je lichaam?

In Rebalancing zijn we continu nieuwsgierig naar wat er is en zich aandient in ons. Via het lichaam en bewustzijn zijn we nieuwsgierig naar de vrije beweging van stilvallen en stromen en wat deze beweging in de weg staat. Een rijk onderzoek dat zeker niet altijd over rozen gaat. Geduldig, waarachtig en liefdevol waarnemen wat er is in ons doet ons niet altijd ‘beter’ voelen. Door aanraking, zelfonderzoek en meditatie leren we wel beter vóélen en ontwikkelen we een verdiepend zelfinzicht en een verdiepende afstemming op onszelf. Opdat we de bewegingen van onze energie meer kunnen toelaten, precies zoals het wil gaan. Stilvallen is stilvallen. Stromen is stromen. En alles daartussenin.

Wat mij betreft is dat niet een les die we leren en erna zitten we voor de rest van ons leven gebeiteld qua luisteren en energie. Het is een continue beoefening. Luisteren naar wat er is en openen voor dat wat er door ons heen wil. Net als de sappen door de stam van de boom heen ‘willen’ en ontluiken in prachtige bloesem.

Al jaren helpen de talloze mogelijkheden van rebalancing mij zeer om te blijven luisteren en afstemmen en aanwezig te raken bij wat er is.

Liefdevol en oordeelloos aangeraakt worden, het laten bewegen van mijn lichaam, contact met mijn ademhaling, zelfonderzoek, sharing en zeer zeker de stilte.

Emile Rahi Buring

Nieuwsgierig naar welke verdieping Rebalancing kan brengen op jouw ontwikkel-reis?

Je bent van harte welkom op onze Open Dag (22 mei op Landgoed Venwoude) of bij een van onze rijke zomerworkshops in juli en september (zie verderop in de nieuwsbrief!).