Kom weer Online met Jezelf

Een introductie in Rebalancing

Ken jij dat? Dat je dagen gevuld zijn met heel veel. Je hoofd heeft de regie en je springt van het een naar het ander. Zoveel dingen te doen, het houdt maar niet op. De to-do-lijst is onuitputtelijk. Vlug, vlug, vlug, want dan heb ik daarna tijd voor mijzelf. Wat veelal een illusie blijkt….want door zoveel te blijven doen komt de tijd en de ruimte die je verlangt nooit.

Velen van ons hebben van jongs af aan het patroon ontwikkeld om te doen, moeten, presteren en vooral resultaat laten zien en niet stil te zitten. Diep van binnen hopen we hierdoor de liefde of waardering die we gemist hebben in het gezin (in grote of kleine mate) alsnog te krijgen in ons volwassen leven.
Ook is het vele doen in ons leven een goede afleiding om niet te hoeven voelen. Als we eerlijk zijn is er in ons leven veel te voelen, zowel ‘fijne’ gevoelens als ‘minder fijne’ gevoelens. We hebben als kind niet geleerd hoe we écht om kunnen gaan met voelen, een makkelijkere optie leek om dat dan maar niet te doen en ons te richten op alles wat er buiten ons afspeelt.
Hierdoor ontstaat een niet te stoppen cirkel van (be)denken-doen-resultaat-(be)denken-doen-resultaat-…., veelal zonder tussentijdse momenten van rusten, nietsen, stil staan…. momenten waarop onze hersenen, ons zenuwstelsel, onze ademhaling, ons hart tot rust kunnen komen en we helderheid krijgen in wat er in het volgende moment klopt.

Tot het moment komt dat we ons (weer)beseffen, veelal door klachten als moeheid, lusteloosheid of frustratie, dat dit patroon-van-doen ons uitput en vooral vervreemd van onze kern, onze ziel, wat ons hart verlangt.
We voelen dat het anders mag, dat we niet meer zo door willen gaan.
Maar hoe vertragen we dan eigenlijk? Hoe werkt dat voor jou? Hoe ervaren we de waarde van vertragen, stilstaan, jezelf voelen en verdiepen zó dat dit landt in onszelf en blijvend aanwezig zal zijn?

In Rebalancing nemen we het lichaam en de gevoelde ervaring als ingang om te komen tot een dieper voelen en het verruimen van onze aanwezigheid. Meer aandacht voor je lichaam en wat er te voelen is, betekent direct minder aandacht voor de activiteiten in je hoofd en minder aandacht voor alle ingebedde patronen van doen, doorgaan, presteren en moeten.

 

De Workshop

In deze workshop nodigen we je met lichaamsgerichte oefeningen, lichaamswerk, zelfonderzoek en meditatie uit om je weer af te stemmen met je lichaam, jouw behoeften en  verlangens. Je zult ontdekken hoe jouw lichaam en geest reageren op deze aftstemming, wat de helende kracht is van weer even stilstaan bij jezelf en aanwezig zijn bij wat zich aandient in het moment. Kortom: je zult, te midden van de mogelijke drukte in je leven, jezelf dieper gaan voelen, weer landen op jouw ‘home base’, eigenlijk het enige vertrekpunt van waaruit jij jouw leven kunt leven precies zoals klopt voor jou.
Ook zullen we je praktische handvaten meegeven die je in je dagelijks leven toe kunt  passen.

 

Workshop Kom weer Online met Jezelf

Kom weer Online met Jezelf
Vrijdag 6 november 2020
Begeleiding: Inge Delforterie, Emile Rahi Buring
Lokatie: Lunteren, Het Witte Kerkje
Kosten: € 125
Deze workshop is toegankelijk voor Iedereen


Vul onderstaand formulier in voor inschrijving.

Wij hanteren annuleringsvoorwaarden.

Lees het privacystatement.

Velden met een * zijn verplicht

Ja
Ja
Ja Nee
Ja