30 jaar Rebalancing in Nederland 

De Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn viert in 2019 haar 30-jarig jubileum,met een Rebalancing Inspiratie Festival op 25 mei en een Feest voor alle Rebalancers en studenten van de School op 14 september. Sinds het begin van deze School in 1989, hebben vele Nederlanders (en buitenlanders) via lichaamswerk kunnen werken aan zelfinzicht, bewustzijn en belichaming van hun natuurlijke kwaliteiten.

De Nederlandse Rebalancing opleiding ontstond uit een samenwerking van Deva Barbara van Rooyen, Rob Merkx en Jeanine van Deursen. Zij zijn alle drie lichaamswerkers die het vak Rebalancing in Italië en India hebben geleerd.

De allereerste Nederlandse Rebalancing opleiding was een jaaropleiding met 7-daagse en 4-daagse workshops en is gestart met 22 deelnemers. Een aantal Rebalancers van het eerste uur zijn nog steeds werkzaam als Rebalancer. Inmiddels start ieder jaar een groep met 15-27 studenten.

In de loop der jaren heeft de Nederlandse tak van Rebalancing zich verder ontwikkeld door naast lichaamswerk ook veel elementen uit andere richtingen van bewustzijnswerk te integreren. De School heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige driejarige beroepsopleiding met een eigen en uniek gezicht.

De Rebalancing School wordt gedragen door een team dat inmiddels bestaat uit meer dan 15 zelfstandige professionals, die zich met groot enthousiasme verbinden aan de School. Dit onder aanvoering, begeleiding en coördinatie van Inge Delforterie en Emile Rahi Buring.