Johan Meijen

De Rebalancing praktijk van: Johan Meijen

 

Wat waardeer je aan de Rebalancing opleiding, wat heeft het voor jou betekend?

Het doorlopen van mijn persoonlijke groeiproces. Het heeft mij geholpen te leren vertrouwen op lichaamssignalen en meer balans te brengen tussen hoofd, hart en lichaam. Ik kan daardoor rustiger zijn met wat er is en meer in verbinding blijven met mezelf en anderen.

Hoe ervaar je het om als Rebalancer in de praktijk werkzaam te zijn, wat geeft het je?

Ik vind het bijzonder om bezig te zijn met het ontmoeten van mensen op wezenlijk niveau, dichtbij hun “diepe roerselen” te zijn en te ondersteunen om de volgende stappen te zetten in hun ontwikkeling.

Kun je wat vertellen over je praktijk nu?

Ik integreer Rebalancing met Trager (zacht werken) en Somatic Experiencing (Trauma Healing). Ik vind het belangrijk om een veilige basis en ontspanning te creëren, het genezend vermogen van het lichaam te gebruiken; het werken met behapbare delen en integratie geef ik hiermee veel aandacht. De meeste cliënten komen gedurende een korte periode, waarbij ik ze help met bewustwording van patronen, doorbreken of omgaan hiermee.

Naast het individueel werken in mijn praktijk vind ik samenwerking essentieel; ik geef dit vorm door mee te werken aan de Trager opleiding en mannenfestival en het geven van workshops.

Heb je een advies of aanbeveling voor nieuwe studenten?

Gebruik het als een persoonlijk proces en maak de reis belangrijker dan de bestemming. Hierin zal je de bouwstenen vinden om Rebalancer te worden.

Johan Meijen
Lage Vuursche
Johan Meijen voor Lichaamswerk en Bewustzijn
www.rebalancer.eu
06-19079980

Rebalancing opleiding afgerond in 2007