Inspiratiejaar

Rebalancing Inspiratiejaar

Het Inspiratiejaar is een diepgaande jaartraining voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. De training is bedoeld voor iedereen die intensief wil werken aan zijn of haar eigen ontwikkeling.

Studenten en staf over het Inspiratiejaar (video)


Ontwikkeling in lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging

Tijdens het Inspiratiejaar werk je een jaar lang intensief aan je eigen bewustzijnsontwikkeling. In een veilige, liefdevolle omgeving werken we met aanraken, beweging, zelfonderzoek, meditatie, ademwerk en andere werkvormen. Dit brengt je wezenlijk nieuwe inzichten in je lichaam en leven en vergroot je vermogen tot voelen en rusten in jezelf.

Je leert jezelf kennen door de pijlers van Rebalancing: lichaamswerk, zelfonderzoek en meditatie. Ook leer je hoe je deze pijlers toepast in je dagelijks leven. Daarmee leg je een nieuwe basis in jezelf om op te vertrouwen en vanuit te leven en werken.

Met aandachtig en oordeelloos aanraken en aangeraakt worden, de kern van het Rebalancing lichaamswerk, ontdek je jouw spanning en ontspanning. Je gaat meer ontdekken over de oorzaak en betekenis van de vastgehouden verkramping die er in de loop van je leven is ontstaan. Je leert ‘de kunst van het aanraken’ in diverse vormen van zachte, diepe en dynamische technieken. Je leert hoe je contact kan maken met de gevoelens, herinneringen en informatie die in het lichaam opgeslagen zitten. Ook leer je jezelf meer kennen door stil te staan bij de manier waarop je ademt, hoe je beweegt en wat je voelt. Door meer te openen, te ontspannen en te durven rusten in jezelf, ontdek je welke essentiële kwaliteiten bij jou horen en geleefd willen worden.

Met zelfonderzoek, dat wij gebruiken in combinatie met het lichaamswerk, leer je onderzoek te doen naar je eigen gevoelde ervaring. Hierbij onderzoek en benoem je stapsgewijs thema’s of gevoelens die zich aandienen. Je leert hoe je deze bewust en zonder oordeel kunt ervaren, waardoor er een grotere aanwezigheid en ruimte in je ontstaat.

Meditatie is de basis van Rebalancing. Met actieve meditaties, een combinatie van beweging en bijvoorbeeld dans of geluid, waarna stilte volgt, leer je hoe je écht in het hier en nu kunt zijn en zo tot een andere staat van bewustzijn komt.

Ook bewegen komt in alles wat we doen terug:  in de actieve meditaties, bodyflow, oefeningen, dans, unwinding, yoga: je leert wat je lichaam wilt en hoe je het kunt begrijpen en  ondersteunen.

Nieuwe inzichten en inspiratie

Het Inspiratiejaar brengt je naar nieuwe inzichten en inspiratie. Dit betekent onder meer dat je:

  • meer bekend wordt met je eigen gevoelsleven en de continue invloed van je hoofd en denken op hoe jij jezelf ervaart,
  • meer kunt lachen, ontspannen, huilen, levendigheid ervaren en steeds meer momenten hebt dat je onbekommerd jezelf kunt zijn,
  • je bewust wordt van je overlevingsstrategieën en deze kunt loslaten;
  • het vermogen ontwikkelt om oordeelloos en liefdevol in contact te zijn met jouw eigen fysieke en emotionele ervaringen en die van de mensen om je heen,
  • zelfonderzoek kunt toepassen op thema’s in je leven en niet meer wilt stoppen met jezelf te onderzoeken ;-),
  • een weg terugvindt naar jouw essentie, jouw authenticiteit, ware kracht en liefde.

Verdieping in je werk en persoonlijke leven

In alle beroepen waarin intensief met mensen gewerkt wordt, biedt het Inspiratiejaar veel toegevoegde waarde. In Rebalancing ligt immers de nadruk op de relatie tussen lichaam en geest, op het lichaamsbewustzijn, op het leren voelen en omgaan met emoties en bovenal….op aanwezig zijn bij wat er is.

Onze studenten (van alle leeftijden!) komen vanuit uiteenlopende achtergronden, interesses, studie- en beroepsrichtingen. Wie je ook bent en welk beroep je ook uitoefent, werken aan je persoonlijke ontwikkeling heeft een positief, diepgaand en helend effect op jezelf én je omgeving.

Het Inspiratiejaar is ook een betekenisvolle aanvulling voor professionals in mensgerichte en (para)medische beroepen, zoals coaches, trainers, HR professionals, psychotherapeuten, psychologen en masseurs.

Locatie Inspiratiejaar 

De blokken van het Inspiratiejaar vinden plaats op het prachtige Landgoed Venwoude, midden in de bossen van Lage Vuursche (provincie Utrecht).  Landgoed Venwoude is een plaats voor bezieling, bezinning en nodigt uit om te ontspannen en om tot jezelf te komen.

Opbouw van het Inspiratiejaar 

Je werkt een jaar lang intensief aan je eigen bewustzijnsontwikkeling. Het inspiratiejaar bestaat uit 7 blokken van 3 trainingsdagen (vrijdag tot en met zondag). Elke driedaagse heeft een eigen thema. De thema’s inspireren je keer op keer in jouw mens-zijn en dagelijks leven. Daarnaast volg je minimaal 3 leersessies bij een docent van het Inspiratiejaar en kun je met je medestudenten oefenen in het geven en ontvangen van o.a. lichaamswerk indien je dit wilt. Wil je weten wanneer en hoe je kunt starten met het Inspiratiejaar? Lees dan de pagina met alle praktische informatie.

Basisjaar voor Rebalancers

Het Inspiratiejaar kun je als op zichzelf staande training volgen. Daarnaast is het Inspiratiejaar ook het basisjaar van de opleiding tot Rebalancer. De opleiding tot Rebalancer duurt (incl. het inspiratiejaar) in totaal drie jaar.

Voor meer informatie, klik op de links (in de zijbalk) 

 

 

button (7)