Innerlijk tot bloei komen

NIEUWSBRIEF REBALANCING SCHOOL

april 2016- Innerlijk tot bloei komendagtip_bloesemfotograferen1

We zijn langzaam ontwaakt uit de winter(slaap). De natuur bruist met intense geuren, kleuren en geluiden. Het wordt steeds langer licht. De energie wordt meer sprankelend, prikkelend, sappiger. De temperatuur stijgt, al verraste het weer ons eind april nog met hagel en sneeuw.

De boom krijgt er dit jaar weer een nieuw stukje boom bij. Hij wordt langer, voller, steviger en wijzer. Hij neemt iets meer ruimte in dan in het afgelopen jaar.

In de vorige nieuwsbrief over Hoog Gevoeligheid lazen we wat hooggevoelige mensen ’doen’ als zij zich niet ontmoet voelen in hun kwaliteiten en talenten. Het leidt tot verkramping, vermoeidheid, controlezucht en aanpassen aan anderen. Tot meer leven vanuit het hoofd dan vanuit hart of buik; tot afvlakking…

Tot er, net als nu in de natuur, een moment komt dat het verlangen om te leven naar wie je in wezen bent, voelbaar wordt. Van binnen uit. Het dringt!

Het leven lijkt een innerlijke, niet te stoppen kracht te hebben. Zoals we die zien bij bloesems, die zich in no-time ontvouwen, en bij kiemend zaad.  Als een kind dat ‘moet’ ontdekken, wil leren en spelen.

 

’Ont-dekken’

Ik word altijd blij als mensen in mijn praktijk door de sessies weer een stukje meer tot BLOEI komen. Door aanraking, zelfonderzoek, beweging, stemwerk en door de meditaties (bijv. Osho dynamic) die ze thuis gaan doen. Sessies waarin we samen ontdekken wie je in wezen bent.

In dit proces kan het zijn dat je stukje bij beetje ’ont-dooit’ en langzaam meer gaat voelen wie je ‘ook al weer was’. Brrrr, da’s eng! Ja, dat kan eng zijn, en ook heel Echt en fijn. Er gaat meer energie en enthousiasme stromen als je voelt dat je dingen doet die exact bij jou passen.

Het leert je los te laten, wat kan leiden tot een gevoel van ruimte en innerlijke vrijheid. Dichter bij jezelf, volg je minder wat anderen (van jou) verlangen…

 

Kwetsbaar

In het innerlijk tot bloei komen ligt een kracht verscholen en te gelijker tijd een kwetsbaarheid. Je wordt zichtbaarder in wie je bent voor anderen, en duidelijker en preciezer in wat jij wilt en ervaart. Masker, keurslijf of harnas verzachten en laten hun schermen zakken.

Het effect ga je ervaren in je omgeving. Collega’s op je werk, bijvoorbeeld, merken op dat je zachter bent in vergaderingen, of juist assertiever zegt wat je voelt of waarneemt.

Tot BLOEI komen werkt voor iedereen anders.

 

Ruimte

Voorafgaand aan mijn eigen proces van opbloeien ervaar ik altijd een periode van chaos en niet-weten. Ik raak de kluts een beetje kwijt… Dát toelaten en daarin uithangen vind ik een kunst op zich. Inmiddels ’weet’ ik dat er op een goed moment een impuls van binnen uit komt. Een impuls om te gaan schoonmaken. Eerst letterlijk fysiek schoonmaken van het huis. Alles binnenstebuiten keren. Praktisch en aards opruimen en opschonen van administratie, huis, kledingkast, boeken, etc. Daardoor ontstaat ook ruimte in mijn wezen en kunnen nieuwe kwaliteiten tot leven komen en innerlijke transformaties plaatsvinden. Ik kan weer vrijer ADEMEN.

Ik wens jou toe dat je in deze tijd van het jaar opnieuw tot bloei mag komen en nog meer invulling en uitdrukking kunt gaan geven aan wie je werkelijk bent.

Kirsten Storm

Rebalancing Docent/
Praktijk voor lichaamswerk en bewustzijn
Laat je raken

kirsten_MG_7201