Individuele sessies

Een Rebalancingsessie bij jou in de buurt

 

Op de pagina vind een Rebalancer vind je een lijst en een kaart met erkende Rebalancers die een eigen praktijk hebben verspreid door het land. Veel van hen zijn tevens lid van een beroepsvereniging zoals bijvoorbeeld VNT (Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten), waardoor individuele sessies gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Dit wordt vermeld in de lijst. De meeste Rebalancers hebben een eigen website en zo kun je zoeken op wat jou aanspreekt, of welke praktijk bij jou in de buurt zit.

Wat doet een Rebalancer?
In de sessies gaat het er niet alleen om de fysieke spanning in spieren en gewrichten aan te raken, maar ook de geestelijke spanning die daarmee samengaat. Als de Rebalancer op de juiste diepte aanraakt, kan de cliënt de fysieke spanning vaak met de emotionele lading verbinden. De vastgehouden energie kan dan gaan stromen waardoor de vrije kwaliteit, ruimte en ontspanning voelbaar wordt.

tafelsabine

Kenmerkend voor het werk van een Rebalancer is de kwaliteit van aanraking. De aanwezigheid, het wakker zijn van de Rebalancer in de aanraking is essentieel voor het proces van zelfinzicht van de cliënt. Ook bij de begeleiding van de cliënt in het zelfonderzoek, is de houding van waaruit begeleid wordt het belangrijkste gereedschap.

In de sessies staan aanraking,  bewustwording, adem en zelfonderzoek centraal. De aanraking zelf betreft verschillende methodes al naar gelang wat nodig is: zowel zacht als stevig en diep; gewrichtsontspannende ­tech­nieken, stretchings, dynamische technieken of stil werk.

Iedere Rebalancer heeft zijn of haar eigen specialiteit en geeft zijn/haar eigen invulling aan het vak in de praktijk. Maar een sessie zal in de meeste gevallen ongeveer 1,5 uur duren en beginnen met een oriënterend gesprek, waarin de cliënt vertelt en onderzoekt wat er op dat moment speelt.

Nieuwe cliënten wordt meestal geadviseerd een serie van minimaal 5 tot 10 sessies te doen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om dieper op bepaalde thema’s in te gaan en blijvend veranderingen te bewerkstelligen.

 

button (6)