Gronding, leven in het hier-en-nu

Nieuwsbrief Rebalancing School

januari 2017 – Gronding, leven in het hier-en-nu

grounding2

Beste lezer,

Gronding is actief dieper en completer in contact komen met je lichaam, als handvat om te leven in het hier-en nu.

Hoe stevig voel jij je geaard in je lichaam? Ben je je bewust van de signalen die je lichaam je geeft? Ervaar jij jezelf vanuit een stevige basis, voeten stevig op de grond, gedragen door je voeten, benen en bekken? Hoe ga je om met emoties of stressvolle situaties? Hoe is het met je fysieke energie en met je fysieke gezondheid?

Deze nieuwsbrief gaat over deze vragen, en als je op verschillende van deze vragen geen antwoord hebt of ze met een nee of niet zo goed beantwoordt, of je bent simpelweg nieuwsgierig. Lees dan vooral verder.

 

Gronding en bewust in je lichaam aanwezig zijn, zijn een belangrijke basis in het Rebalancing lichaamswerk. Je basis in jezelf vinden, letterlijk jezelf verbinden met de aarde is essentieel voor het bij jezelf kunnen blijven, je veiligheid in jezelf kunnen ervaren en ook je gezondheid. Een van de basisrechten van ons leven: bestaansrecht, het recht om er te mogen zijn, stabiliteit, een verankeren in jezelf, begint met ons thuis voelen in ons lichaam. Je lichaam is altijd NU.

Zonder die basis, fundering, waaien we met alle winden mee, vertoeven we meer in ons hoofd. Houden we ons vooral bezig met de toekomst en het verleden. We zoeken de veiligheid buiten ons, bij anderen en laten anderen eerder bepalen wat wij vinden, kiezen of doen. Of we verkrampen, maken onze wereld kleiner om zo te proberen om controle te houden over wat er gebeurt in ons leven.

Gronding helpt je om in het hier-en-nu te zijn, in de realiteit. Als je weet hoe jezelf te gronden kan je dat ondersteunen bij het omgaan met overweldigende gevoelens of angst. Van een emotionele staat naar meer lichaamsbewustzijn en aanwezigheid in het nu.

Er zijn vele manieren en oefeningen die je ondersteunen om meer te gronden, zoals:

  • actieve meditaties van Osho, zoals bijvoorbeeld de Kundalini en Chakra sounds (Link: https://www.osho.com/nl/meditate/active-meditations/kundalini-meditation, op deze link vind je diverse actieve meditaties van Osho)
  • geleide meditaties voor meer lichaamsbewustzijn, bijvoorbeeld van Maneesha James (zie de link in de nieuwsbrief)
  • dansen op fijne drummuziek
  • bewust wandelen
  • body scan (zie de link in de nieuwsbrief)shutterstock_170538488
  • yoga
  • en natuurlijk Rebalancing Lichaamswerk en Zelfonderzoek

Veel leesplezier en inspiratie!

(klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief)

Inge Delforterie