Emoties

Nieuwsbrief Rebalancing School

september 2017 – Emoties

Beste lezer,

Wat voel ik eigenlijk? Hoe krijg ik meer contact met mijn emoties? Hoe kom ik van pijnlijke emoties af? Hoe kan ik omgaan met alles wat ik voel? Hoe kan ik me beter voelen, gelukkiger voelen?
Dit zijn vragen die veel mensen hebben als ze bij een Rebalancer komen.

Emoties hebben we de hele dag door en ze zijn vaak veranderlijker dan het weer. Ze beïnvloeden onze beslissingen, gedragingen, hoe we denken over onszelf, over anderen, de wereld, het leven. Sommige emoties vinden we fijn om te ervaren en van sommige hebben we last. Ze kunnen krachtig en intens zijn, of afgevlakt en afgestompt. 

In Rebalancing gebruiken we Zelfonderzoek, Lichaamswerk en Meditatie om de wereld van de emoties te verkennen.

Je ontdekt wat je emoties je te vertellen hebben: dat er gebeurtenissen en personen zijn die je blij maken, dat verdriet je aangeeft dat iets je pijn heeft gedaan, dat boosheid een signaal is dat je over je grenzen hebt laten gaan, dat je ontevredenheid een teken is dat je inspiratie en zingeving mist in je leven, dat er onder je jaloezie een verlangen blijkt te zitten.

Alleen al het ervaren en erkennen van je emoties geeft je een gevoel van ruimte en meer connectie met jezelf.

Van emotioneel naar spiritueel
Ook kun je ontdekken hoe je emoties een doorgang kunnen zijn naar diepere, essentiële gevoelslagen. Het pad dat we bij Rebalancing hierbij volgen loopt via de in je lichaam gevoelde ervaring (felt sense) van je emoties. Dit is een pad waar je letterlijk “met je verstand niet bij kunt”. Het is namelijk niet een mentaal proces maar een proces waar lichaam, verstand, hart en ziel bij betrokken zijn.

Verdriet en rouw kunnen transformeren in compassie en innerlijke diepgang. Via boosheid en woede kun je in contact komen met je autonomie en kracht. Zorgelijkheid en angst kunnen je brengen bij vertrouwen in de goedheid van het leven en in je eigen veerkracht.

Dan voel je je niet meer een speelbal van je emoties en van de omstandigheden. Dan kun je vanuit het contact met je innerlijke wijsheid, kracht, creativiteit, spontaniteit vorm geven aan je leven.

In de verdere onderdelen van deze nieuwsbrief vind je illustraties van de ‘felt sense’ van emoties, je vindt boektitels en filmpjes over emoties en hoe je ermee kunt omgaan en een gedicht van de Sufi-mysticus en dichter Djalal al-Din Rumi.

En als je nieuwsgierig bent om kennis te maken met het pad naar je diepere, essentiële gevoelswereld dan vind je daar ook het aanbod van workshops, Inspiratiejaar en Opleiding van de Rebalancing School.

Veel leesplezier en inspiratie!

Alice Stenneberg

 

Terug naar de Nieuwsbrief