De kracht van stilte

De Kracht van Stilte

 

Wat gebeurt er als het stil wordt om je heen, geen geluid, niet spreken? Als je stilvalt. Niet met woorden je aandacht en gedachten naar buiten brengt, maar in stilte jezelf ontmoet, of tegenkomt?

 

En wie en wat ontmoet je dan. De drukte in je hoofd, de herrie van al die gedachten, je emoties? Hoe je lijf voelt als je daar echt even bij stil staat en daarbij blijft? Alles wat onbewust zijn gang gaat in jou, tot je jezelf stil laat worden, je aandacht richt op wat er zich eigenlijk allemaal afspeelt in je.

En hoe is dat, is dat fijn of zwaar, geeft dat spanning of ontspanning, ruimte of kramp? En wat gebeurt er als je er nooit bij stil staat? Wat doet dat in je gedrag, in hoe je je voelt, aan hoe je in het leven staat?

 

Stil worden geeft je de ruimte voor reflecteren. Wat is er zoal gebeurt in je leven. Heb je de regie over je leven, of word je meer geleefd? Is je leven een stroomversnelling, achtbaan, of meer wat stilgevallen, gevoel van aan de zijlijn staan en niet meer helemaal deelnemen?

 

Stilte kan je eigen onrust onthullen en je begeleiden door de onrust naar de schoonheid en intentie van jouw bestaan en van wie jij bent. Het brengt je in contact met je hart, je intuïtie en je innerlijke stem, in de stilte kun je luisteren naar wat zij jou te vertellen hebben. Je krijgt zo weer zicht op wat bijvoorbeeld echt belangrijk is voor jou. Meer innerlijke rust en de ruimte en vrijheid om meer jezelf te zijn.

 

En hoe doe je dat dan, de stilte opzoeken? Vind jouw manier, wat werkt er voor jou. Hoe kom jij in het Hier en Nu. Is dat meditatie, yoga, wandelen in het bos of langs het strand, lichaamswerk?

 

In deze nieuwsbrief vind je inspiratie om op jouw manier,  jouw stilte op te zoeken.