Rebalancers in de praktijk: Chris DijkstraCHRIS PRAKTIJK SIMMERBLAU

Wat waardeer je aan de Rebalancing opleiding, wat heeft het voor jou betekend?

De opleiding heeft mijn leven diepgaand veranderd op een positieve manier. Het accent van de opleiding ligt niet op theoretische kennis maar vooral op het ervaren van wat het lichaam aan wijsheid in zich draagt en om daarbij een liefdevolle, nieuwsgierige en onderzoekende houding te ontwikkelen.

Hoe ervaar je het om als Rebalancer in de praktijk werkzaam te zijn, wat geeft het je?

Wat ik mooi vind aan het mijn werk als Rebalancer is dat ik mensen mag helpen om hun eigen pad te ontdekken in dit leven. Een pad dat gaat over authenticiteit en vitaliteit en dat ontdekt kan worden door de signalen van het lichaam als leidraad te nemen. Het is bijzonder om getuige te zijn van deze persoonlijke processen en om daarin het vertrouwen van cliënten te mogen ervaren.

Kun je wat vertellen over je praktijk nu?

De meeste cliënten die bij mij komen hebben een burn-out of zitten op staan anderszins op een kruispunt in hun leven. De manier waarop men tot dan toe leefde werkt niet meer en het verlangen om naar een andere oriëntatie te gaan (minder denken, meer voelen) is er, alleen weet men vaak niet hoe dat te doen. Ik vind het steeds weer een uitdaging om daarin te kunnen coachen, spiegelen en te begeleiden.

Heb je een advies of aanbeveling voor nieuwe studenten?

Wat voor mij erg behulpzaam is geweest is om veel uit te proberen, niet alleen Rebalancing, maar ook aanverwante zaken op het gebied van bewustwording. Er is zoveel te ontdekken en het mooie van Rebalancing is dat je je eigen signatuur kunt ontwikkelen omdat de basishouding “kunnen zijn met dat wat is” zoveel ruimte daarvoor biedt.

Chris Dijkstra
Amsterdam
Website: www.simmerblau.nl
Rebalancing Opleiding afgerond in 2013