Chakra Sounds meditatie

Actieve Meditatie

Actieve meditaties zijn meditaties die niet alleen uit stil zitten bestaan, maar die eerst beginnen met beweging, waardoor het makkelijker is om met je aandacht ‘in het nu’ aanwezig te blijven. In verschillende fases die altijd worden ondersteund door muziek, wordt je geleid naar de laatste fase: de stilte. Doordat je de tijd hebt gehad je lichaam te bewegen, jezelf te voelen en je hoofd leeg te maken, is die stilte vaak diep en krachtig.

17.15 – 18.00 uur door MANJA BEERENS: Chakra Sounds meditatie
De Chakra Sounds meditatie kan je op elk moment van de dag doen. Door stemgeluiden maak je contact met je chakra’s of energiecentra, om ze te openen en te harmoniëren, terwijl je er je bewustzijn op richt en met je aandacht bij bent. Zo kan je in een diepe, vredige, innerlijke stilte komen. Na de fase van het geluid geven in je chakra’s, volgt een fase van stilte. Alle chakra’s of energiecentra liggen diep binnenin je lichaam.

De locaties van je chakra’s:
1. basischakra: in lagere deel van het bekken; ik ben
2. sacraalchakra:  vlak onder de navel; ik leef
3. zonnevlechtchakra: onder het borstbeen; ik wil
4. hartchakra:  in het midden van de borst; ik voel
5. keelchakra:  de hals; ik spreek
6. derde oogchakra: tussen de wenkbrauwen; ik zie
7. kruinchakra:  bovenop het hoofd; ik ervaar