Caroline Ceulen

De Rebalancing praktijk van Caroline Ceulen

 

Wat waardeer je aan de Rebalancing opleiding, wat heeft het voor jou betekend?

Wat ik heel mooi vind is dat er in het eerste jaar alle ruimte is voor je eigen ontwikkeling. Hierdoor kun je in het tweede en derde jaar open staan voor de ander. Pas als je jezelf kunt zien, zie je ook de ander. En wat ik ook mooi vind is dat de opleiding zo breed is en je kennis laat maken met allerlei verschillende technieken wat ervoor zorgt dat je open-minded blijft.

 

Hoe ervaar je het om als Rebalancer in de praktijk werkzaam te zijn, wat geeft het je?

Het geeft zoveel voldoening om samen met de cliënt op pad te gaan en te kijken wat hem of haar tegenhoudt om het leven ten volle te leven en om helemaal zichzelf te mogen zijn. Iedere dag is weer vol verassingen. Iedere dag is weer nieuw en ieder mens is zo speciaal als je verder kijkt dan de buitenkant.

 

Kun je wat vertellen over je praktijk nu?

Stress, angsten, burn-out en depressie zijn dingen die ik veel tegenkom bij mijn cliënten. Op het ogenblik werk ik veel met jongeren. Het zijn stressvolle tijden waarbij men vaak vergeet dat we meer zijn dan alleen maar een hoofd. Daarnaast heb ik veel mensen met vroegkinderlijke trauma’s. Men denkt vaak dat trauma een hele grote gebeurtenis is maar eigenlijk is trauma alles wat je belemmert in het dagelijks leven.

 

Heb je een advies of aanbeveling voor nieuwe studenten?

Het is het beste wat mij is overkomen, dus ik raad het iedereen aan. Hoe eerder hoe beter. En weinig uitleg, je moet het ervaren. En je hoeft pas na het eerste jaar te beslissen of je de hele opleiding wilt doen en dan nog kun je hem helemaal doen alleen voor je eigen ontwikkeling.

 

Caroline Ceulen
Amsterdam
Caroline Ceulen Rebalancing Praktijk
www.Carolineceulen.nl

Rebalancing opleiding afgerond in 2013