Naar binnen keren

Naar binnen keren?

 

Als je precies weet wat het betekent om naar binnen te gaan, worden vele raadsels over persoonlijke groei opgelost. Eigenlijk gaat iedereen al naar binnen. Als iemand je vraagt hoe jij je voelt of wat je denkt of als je eraan denkt om de achterdeur op slot te doen, ga je automatisch naar binnen voor het antwoord. Je aandacht is niet langer op de buitenwereld gericht, maar op de binnenwereld.

Wat vind je als je naar binnen gaat? Een rijke wereld van stromende gedachten, gevoelens, sensaties, herinneringen, hoop, wensen, dromen en angsten. Niemand is immuun voor de verleidingen van deze wereld. We ervaren ons zelf hier en alles wat we ons maar voor kunnen stellen. Maar voor iedere plezierige ervaring, is er ook een pijnlijke ervaring.

Dit is het beginpunt van onze spirituele groei, want mensen – die zagen dat hun pijn binnenin was verzameld – door pijnlijke gedachten, herinneringen, voorgevoelens en schuldgevoelens, zochten een uitweg. Is het mogelijk om naar binnen te gaan en deze pijn niet te ervaren? Zelfs wanneer je je gelukkig voelt en je een goede dag hebt, kan de schaduw van de vervelende dingen die gaan komen niet ontkend worden. Het niveau van het denken is dus niet waar de genezing voor de pijn bestaat. Niemand kan pijnlijke gedachten beheersen.

Daarom hebben alle grote spirituele gidsen ons geleerd dat er een ander niveau in de geest is waar stilte overheerst. Als je deze stilte kunt ervaren, begint er iets te verschuiven in de geest. In plaats van de overheersing van angst, schuldgevoelens en andere vormen van innerlijke pijn, heerst er een stille gestage staat. Uit deze staat vloeit een gevoel van welzijn en veilig zijn.

Als je op dit pad blijft en innerlijke stilte blijft ervaren, daalt er vrede neer en vervolgens vreugde en gelukzaligheid.

Dit is het ontvouwen van het ware Zelf. De ware betekenis van naar binnen gaan.

 

– Deepak Chopra –

 

https://www.nieuwetijdskind.com/deepak-chopra-ga-eigenlijk-jezelf-binnen/