Beroep

Rebalancer als beroep

De keuze om Rebalancer te worden, maken veel studenten pas in of na hun derde studiejaar. Zij doorlopen in eerste instantie de hele opleiding voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Maar een groot aantal kiest daarna voor een beroep als Rebalancer, en start een eigen praktijk.

In het derde jaar van de opleiding wordt er o.a. aandacht besteed aan de praktische aspecten van het opzetten van een eigen praktijk zoals het maken van een website, info over zelfstandig ondernemerschap, het werven van cliënten etc.

Nascholing
De Rebalancing School heeft een nascholingsprogramma voor afgestudeerde Rebalancers. Het aanbod is te vinden op deze site onder Masterclasses. Een lijst van gediplomeerde Rebalancers die onze nascholing volgen en een eigen praktijk zijn gestart, zijn hier te vinden. Tevens vind je hiernaast een paar Rebalancers die vertellen over hun eigen praktijk.

Rebalancing Nederland
Rebalancing Nederland (RN) heeft als missie om Rebalancers met elkaar te verbinden in een vereniging. Om andere Rebalancers te leren kennen, gebruik te maken van aanwezige kennis, ervaring en samen mogelijkheden hebben om ideeën verder vorm te geven.

Daarnaast presenteert RN zich naar geïnteresseerden in Rebalancing via de website www.rebalancing-nederland.nl. Hierop is het mogelijk een persoonlijke pagina te maken, zodat je vindbaar bent voor cliënten. In een besloten deel van de website kun je informatie vinden over o.a. regelgeving, wetten, zoals de AVG, Wkkgz e.d. Je kunt ook je eigen activiteiten promoten in een agenda en je ontvangt nieuwsbrieven.

RN heeft een besloten facebookgroep. Hierop kan informatie over verschillende onderwerpen uitgewisseld worden. Om Rebalancing te promoten -bijvoorbeeld op beurzen en evenementen- ondersteunt RN financieel en met promotie-materiaal. Het materiaal is ontwikkeld in samenwerking met de Rebalancing School.

De activiteiten die RN samen met de leden organiseert zijn o.a. een ledendag (met Algemene Vergadering), Voor en Door dagen (laagdrempelige bijscholing) en Being in Touch weekenden. Bij RN kun je al aspirant-lid worden tijdens je opleiding aan de Rebalancing School.

De vereniging is uitsluitend voor Rebalancers en stelt naast het diploma Rebalancing geen andere opleidingseisen.

Beroepsverenigingen
Afgestudeerde Rebalancers kunnen tevens lid worden van diverse andere beroepsverenigingen als zij ook een diploma Medische Basiskennis op hbo-niveau hebben gehaald. De Masterclasses van de Rebalancing School zijn geaccrediteerd door de LVNT. Als je lid bent van deze (of vergelijkbare) verenigingen dan kunnen cliënten vaak de kosten van de sessies (deels) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar, afhankelijk van hun (aanvullende)polis. Rebalancing sessies vallen meestal onder de categorie ‘natuurgeneeskundig consult’ of ‘lichaamsgerichte psychotherapie’.

Vanuit de zorgverzekeraars en beroepsverenigingen zullen de regels hieromtrent in de komende jaren mogelijk veranderd worden. Wat dit voor vergoedingen van Rebalancing sessies gaat betekenen is nu nog niet duidelijk.