Beroep

Rebalancer als beroep

De keuze om Rebalancer te worden, maken veel studenten pas in of na hun derde studiejaar. Zij doorlopen in eerste instantie de hele opleiding voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Maar een groot aantal kiest daarna voor een beroep als Rebalancer, en start een eigen praktijk.

In het derde jaar van de opleiding wordt er o.a. aandacht besteed aan de praktische aspecten van het opzetten van een eigen praktijk zoals het maken van een website, info over zelfstandig ondernemerschap, het werven van cliënten etc.

Nascholing
De Rebalancing School heeft een nascholingsprogramma voor afgestudeerde Rebalancers. Het aanbod is te vinden op deze site onder Masterclasses. Een lijst van gediplomeerde Rebalancers die onze nascholing volgen en een eigen praktijk zijn gestart, zijn hier te vinden. Tevens vind je hiernaast een paar Rebalancers die vertellen over hun eigen praktijk.

Platform Rebalancing Nederland
Na het examen kan je lid worden van het Platform Rebalancing Nederland (PRN), een platform waarin afgestudeerde Rebalancers verenigd zijn.  De PRN heeft als doel o.a. het vak Rebalancing te promoten; het platform fungeert verder als ontmoetingsplaats voor Rebalancers en organiseert cursussen en workshops voor zijn leden.

Beroepsverenigingen
Afgestudeerde Rebalancers kunnen tevens lid worden van diverse andere beroepsverenigingen als zij ook een diploma Medische Basiskennis op hbo-niveau hebben gehaald. De Masterclasses van de Rebalancing School zijn geaccrediteerd door de LVNT. Als je lid bent van deze (of vergelijkbare) verenigingen dan kunnen cliënten vaak de kosten van de sessies (deels) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar, afhankelijk van hun (aanvullende)polis. Rebalancing sessies vallen meestal onder de categorie ‘natuurgeneeskundig consult’ of ‘lichaamsgerichte psychotherapie’.

Vanuit de zorgverzekeraars en beroepsverenigingen zullen de regels hieromtrent in de komende jaren mogelijk veranderd worden. Wat dit voor vergoedingen van Rebalancing sessies gaat betekenen is nu nog niet duidelijk.