Rebalancing in de media

Rebalancing in de Happinez – januari 2022

19 januari 2022: Helende magische handen
Interview met Inge Delforterie, Rebalancer en directeur en trainerRebalancing School
Via de huid raak je iemands totale zijn aan.

Klik HIER om het artikel te lezen.

Rebalancing in de Margriet

22 februari 2021: Het verhaal van Lucy door Willem van Kasteren

Door Rebalancing kan ik weer lachen

Lucy (73) verteld in Mijn verhaal over haar slechte jeugd. Door het overlijden van haar man en het emigreren van haar dochter heeft ze diepe dalen gekend. Ze is er gelukkig door Rebalancing wel wéér helemaal bovenop gekomen en kan weer lachen.

Rebalancing op de radio

20 oktober 2019: Interview met Emile Buring, directeur en docent Rebalancing School in het programma ‘De Plantenkast Van…., op NH Gooi Radio.

Een uitzending van een uur, waarin je meer hoort over wat Rebalancing is, afgewisseld door fijne easy listening muziek.

Klik hier om het programma te beluisteren.

Rebalancing in Psychologie Magazine

Hoe ik met rebalancing leerde om van mijn lichaam te houden – Lisette Thooft

Je eigen lichaam waarderen en accepteren is voor veel vrouwen niet vanzelfsprekend. Rebalancing hielp journalist Lisette Thooft ervaringen uit haar jeugd te verwerken.

Ik was een jaar of 6 toen ik op een ochtend wakker werd met een hals vol wratten. Er zat er eerst eentje, maar die had kennelijk kindertjes gekregen. Mijn moeder maakte een afspraak bij de dokter en toen hij met een brander naderde, zei ze: ‘Als je niet huilt, krijg je een ijsje.’ Het deed zo veel pijn dat ik wel móést huilen, er kwamen gewoon vanzelf tranen uit mijn ogen. Tot mijn verbazing gaf mijn moeder me toch een ijsje.

Rebalancing in Happinez

Rebalancing: Ruimte Scheppen.
Met enige tegenzin ging Lisette Thooft naar een Rebalancer die haar was aanbevolen. Hij zou haar kunnen helpen zichzelf beter te leren kennen en te ontspannen tot in het diepst van haar ziel. Ze werd zó geraakt door het effect, dat ze zelf de opleiding Rebalancing heeft gevolgd en nu Rebalancer is. (Happinez oktober 2016)

Rebalancing Nieuwsbrieven, Facebookpagina en YouTube Channel

Rebalancing Nieuwsbrieven
In onze nieuwsbrieven vind je regelmatig  artikelen over één onderwerp met daarbij links naar interessante filmpjes, literatuur en meer. Voorbeelden van onderwerpen zijn: Stilte, Emoties, Pijn, Gronding, Aanraken, Hooggevoeligheid of Adem.
Zie verder ook de Rebalancing Facebook Pagina en het YouTube Rebalancing Channel

Rebalancing in Achtergrondartikelen

De Kunst van het Aanraken
Door Jeanine van Deursen

Gravity and Grace: Bodywork’s Basic Principles
Door Nishant Matthews

Lof voor het Innerlijk Lichaam
Door Rob Merkx

Houd van je Lichaam!
Woorden van Osho

Rebalancing in de pers of op internet

Het Inspiratiejaar doet leven!
Door Britt, oud student Rebalancing

Authenticiteit – Je mag worden wie je bent
(Happi Kidz – Lisette Thooft – september 2017)
Je kinderen opvoeden tot authentieke wezens, ze laten worden wie ze in aanleg al zijn, dat doe je met ruimte en vertrouwen. Een verhaal over schuld en schaamte, over de schat vinden waar het schuurt, over knuffelen en vechten en voet- massages voor het slapen gaan.

Angst – niets om bang voor te zijn
(The Optimist – Lisette Thooft – december 2016)
Veel mensen zijn angstig en vragen zich af: hoe kom ik ervan af? Is een betere vraag misschien: hoe kan ik de angst accepteren? Hoe wordt er vanuit Rebalancing gewerkt met angst?

Rebalancing – Ruimte scheppen
(Happinez – Lisette tHooft- oktober 2016)
Met enige tegenzin ging Lisette Thooft naar een Rebalancer die haar was aanbevolen. Hij zou haar kunnen helpen zichzelf beter te leren kennen en te ontspannen tot in het diepst van haar ziel. Ze werd zó geraakt door het effect, dat ze nu zelf de opleiding Rebalancing heeft gevolgd en haar eigen praktijk heeft.

Geest & lichaam in balans! (artikel in Paravisie, januari 2017)
Door het toepassen van Rebalancing is menigeen er geestelijk en/of lichamelijk bovenop geholpen. Om hier mee inzicht in te krijgen, hebben we vier deskundigen geraadpleegd. Wat is Rebalancing? Wat doet het voor je? voor wie is het geschikt? Op deze en andere vragen krijg je hier het antwoord.

Bij de pijn blijven (artikel in Vakblad voor de natuurgeneeskundige mei/juni 2014)
Een citaat van de spirituele meester op de website van Rebalancing Nederland zegt: ‘Leer de techniek en vergeet het dan weer. As je diep leert dan is negentig procent gedaan door de liefde en tien procent door de techniek’. Inderdaad is de rode draad in het gesprek dat het er niet zozeer om gaat wat je doet of bewerkstelligt, maar of het met aandacht gebeurt.

Herstel van de innerlijke Balans (artikel in Green.2, mei 2009)
Wat gebeurt er als het beste van oosterse wijsheid en westerse technieken samenkomen? Dan ontstaat er iets nieuws! Rebalancing, een combinatie van aanraking en meditatie, is zo’n relatief nieuwe methode.

Rebalancing – Je voelt meer dan je denkt (artikel in Massagezaken, 2008)
We denken, allemaal, meestal de hele dag door. Dat is normaal en dat hoeft ook niet te veranderen. Wat wel helpt is je te beseffen dat je denkt, dat maakt je meer bewust van jouw leven. Als je nu ook nog je besef brengt naar wat je ervaart, voelt, in je lichaam, ben je meestal al vitaler en levendiger en komt er meer van jou tevoorschijn. Lichaamswerk en massage nodigen je daarin uit.

Voel! (artikel in Nouveau, juni 2008)
“O, wat hebben we het druk. En dan vooral in ons hoofd. Wat we ons daarbij niet realiseren, is dat al die spanning zich vastzet in ons lijf. Kom daar maar weer eens vanaf. Tijd voor Rebalancing”